Goud voor Jelle Kreeft op Kogel bij Nationale CD-kampioenschappen

Voor het 10e keer werden de Nationale CD Kampioenschappen Indoor georganiseerd in de Omnisport te Apeldoorn. Deze topsporthal is multifunctioneel en bij de meeste mensen bekend vanwege de wielerbaanpiste waar de Nederlandse toppers fietsen en de dames volleybal zich helaas niet kwalificeerden voor de spelen. Deze hal was afgelopen weekend het toneel voor de atletiek jeugd. Jelle Kreeft nam deel aan drie onderdelen bij de D-junioren.

Net na het middaguur startte Jelle aan zijn serie 60 meter sprint. Hierin werd hij 3e en ging als een van de tijd-snelste (8,95 sec.) door naar de halve finale later op de dag. Om 13.40 uur stond  het hoogspringen op het programma en met de huidige vorm van Jelle zou een top vijf mogelijk zijn. Naar drie foutloze sprongen werd de hoogte van 1.40 m scherprechter in de wedstrijd en deze keer niet gehaald. Een keurige 7e plek was het resultaat.

Halverwege de middag begon Jelle als een van de favorieten aan het onderdeel Kogelstoten. Tijdens de kwalificatieronde was zijn eerste stoot (10.12 meter) meteen voldoende voor een finaleplek. Deze afstand was gelijk de beste jaarprestatie kogel bij de 1ste jaars D-junioren. Daarnaar begon het wachten op de halve finale 60 meter. Jelle kwam matig uit de startblokken en liet de sprint vervolgens lopen mede omdat hij gelijk door moest naar de kogelfinale. Hierin kwamen de 12 beste atleten in de kogelsector om te strijden om de prijzen. In ronde 1 maakte Jelle duidelijk dat hij voor het goud kwam, zijn eerste stoot was meteen over de 10 meter. In stijl won hij het goud door zich in de laatste ronde te verbeteren naar 10.27m.

Een geweldige prestatie van de AV Spiridon jeugdatleet die zijn gouden medaille 1.5 uur naar zijn finale omgehangen kreeg.