Global-e Spiridoncross Winters spectakel

AV Spiridon organiseerde op zondag 22 januari voor de 31e keer de Global-e Spiridoncross. Bij de parcourscontrole op zaterdag moest de organisatie al besluiten om een kleine wijziging in het parcours – gelegen achter het clubgebouw van de atletiekvereniging – aan te brengen, vanwege een glad gedeelte met ijs en sneeuw. Maar gelukkig kon de cross, waarvan de laatste editie in 2020 werd gehouden, dit jaar wel weer worden gelopen. Vele regionale atleten hadden het licht heuvelachtige parcours gevonden en namen deel aan de verschillende onderdelen voor wedstrijdatleten en recreanten. De cross telt ook mee voor het regionale crosscircuit van Midden-Brabant.

Klik hier voor de foto’s

Om 10.30 uur beten de G-atleten het spits af met de crosslopen over het besneeuwde parcours.

Daarna waren de jeugdatleten (pupillen en junioren) aan de beurt met afstanden van 700 tot 2100 meter. Bij de jongens pupillen A was er een podiumplaats voor Joep Zonruiter (3e).

Bjarne Goethals behaalde een zilveren medaille bij de jongens junioren D.

Voorafgaand aan de wedstrijdonderdelen voor de mannen en vrouwen vond de estafette voor de jeugd plaats. Thuisclub AV Spiridon kon hier beslag leggen op een mooie eerste plaats door het team “De Spiridon Sprinters”. Het team van 4 deelnemers finishte 3 seconden voor het team van AV Sprint. Ereplaatsen waren er verder nog weggelegd voor Riet van Mook (3e V45), Jos Botermans (3e M55) en Gerard Wouters (3e M65).

Overall winnaar van het hoofdnummer bij de mannen was Dennis de Freytas. Hij legde het parcours van 9,8 km over het terrein van AV Spiridon en door Boswachterij Dorst af in een tijd van 33:20, voor Arne van der Linden (33:36) en Lauran Beijens (33:49).

Bij de vrouwen was de winst bij de 7,5 km voor Elena Ecker (uit Oostenrijk) in een tijd van 30:06, voor Sara van Grunsven (31:39) en Willemijn Fuite (31:46).

De complete uitslagen van alle deelnemers zijn te vinden op www.spiridoncross.nl

Op de Facebook pagina van de Global-e Spiridoncross worden nog foto’s geplaatst.

De wedstrijd organisatie commissie van AV Spiridon kijkt met een tevreden gevoel terug op de geslaagde winterse editie. Er waren (ondanks de omstandigheden) zo’n 330 deelnemers, bijna net zoveel als de laatste editie in 2020. De organisatie bedankt alle sponsoren en vrijwilligers die hebben geholpen bij het succesvol en veilig laten verlopen van deze cross.