Glibberen en ploegen door de modder bij Mastboscross in Breda

De Mastboscross in Breda profileert zich als ‘de modderste cross van Nederland’. En daar was dit jaar zeker geen woord aan gelogen. Was het vorige week bij de eigen Spiridoncross al nat.
Deze week had moeder natuur er nog een schepje bovenop gedaan. Zelfs op normaal goed te belopen bospaadjes was het glibberen. En wat normaal een modderpoel is werd nu een bijna onneembare
bak met blubber. Afin, de echte crossers waren in hun element. En alle anderen wisten Spiridon maar mooi op de derde plaats te houden in het regioklassement.

In een veld met naast de regiotop ook de nationale top aan de start wist alleen de jongste Spiridon-deelnemer, Loek Graafmans, een podiumplaats te bemachtigen. Bij de jongens C-pupillen
snelde 7-jarige Loek naar een mooie 2e plaats. Voor onze jeugdleden was dit een kans om zich te meten met de betere pupillen en junioren van Nederland. Dit leverde mooie strijd en een aantal
verdienstelijke prestaties op. Jelle Kreeft werd 8e bij de jongste pupillen. Silkie Graafmans, vorige week nog winnaar bij de Spiridoncross werd 6e in haar categorie, op de voet gevolgd door Anouk Andeweg die 8e werd. Safira den Oudsten, ook winnaar in Rijen kwam zondag tot een 8e plaats. C-juniore Annabelle Emmen, vorige weekend nog goed presterend op een indoorbaan, liep naar een 9e plaats in haar leeftijdsklasse.

Bij de senioren had alleen Wout Graafmans podiumambities. Hij eindigde in een sterk M55-veld uiteindelijk op de 5e plaats. Voor de meeste anderen waren plezier in het lopen, gezellig samenzijn met clubgenoten en het regio 13 verenigingsklassement de belangrijkste drijfveren. Het groepsgevoel is sterk. De meeste lopers nemen de tijd om voor of na hun race ook hun trainingsmaatjes aan te moedigen. Ook niet lopers kwamen supporteren. En dat helpt enorm als je in gevecht bent met jezelf en de elementen. Zowel bij de pupillen/junioren als bij de senioren zijn we er ook deze week weer in geslaagd onze derde plaats in het regio 13 circuit te behouden. Met nog één cross te gaan (Atledocross op 28 februari) doen we er alles aan deze vast te houden, zodat we op vrijdag 4 maart, tijdens de prijsuitreiking in ons eigen clubgebouw gezamenlijk op het podium plaats kunnnen nemen.