Gezellige clubkampioenschappen meerkamp AV Spiridon

Afgelopen zaterdag organiseerde atletiek vereniging Spiridon haar jaarlijks clubkampioenschappen atletiek. Een spannende dag voor alle atleten want op die dag wordt voor alle categorieën via een meerkamp beslist wie zich clubkampioen voor 2021 mag noemen.
De dag begin wat frisjes maar om 11 uur brak het zonnetje door en kon het programma bij aangename temperaturen afgewerkt worden.

In de ochtend waren de pupillen aan de beurt voor een zeskamp. Er werd begonnen met hoogspringen en verspringen. Daarna volgden de sprintnummers, balwerpen en kogelstoten en afsluitend een 600 of 1000 meter wedstrijd. Alle atleten deden hun uiterste best aangemoedigd  door de aanwezige ouders en grootouders. Na afloop werden de medailles uitgereikt en ontving iedereen een diploma met daarop zijn of haar prestaties. Alle werden daarna getrakteerd op een welverdiend ijsje.

De junioren gingen ’s middags voor hun zevenkamp ook van start met het hoogspringen gevolgd door het snelle sprintwerk. Het verdere programma bestond uit verspringen, speer- en discuswerpen, kogelstoten en afsluitend een 600, 800 of 1000 meter wedstrijd.  Er werd hard gestreden om de medailles, wat bij veel atleten een persoonlijk record opleverde.
De senioren konden zich aan het eind van de dag meten middels een 1500 meter wedstrijd.

Na de medaille ceremonie werd door de junioren samen met de ouder en vrijwilligers op het terras een hapje gegeten en werd samen teruggekeken op een succesvolle wedstrijd en een mooi baanseizoen
Al met al een sportieve, gezellige geslaagde dag, met vooral veel winnaars.

Onze fotografen (Cas en Frank) hebben hun best gedaan om mooie plaatjes te maken. Het resultaat zie je hier.