Geslaagde Rabobank zomeravondlopen 2018

Met steun van sponsor Rabobank organiseerde av Spiridon op 4 donderdagavonden op rij in juli en augustus de Rabobank Zomeravondlopen. Afgelopen donderdag was de laatste loop (RondjeVijftigbunder), en de organisatie kan nu terugkijken op een zeer geslaagde eerste editie.

Op 19 juli was het nog spannend: hoeveel deelnemers zullen er zijn en hoe zal alles verlopen. Met ruim 80 deelnemers de eerste avond werden de verwachtingen ruim gehaald, en het werd die avond een relaxte en sportieve avond waar de junior Stan Schipperen excelleerde door iedereen achter zich te laten, en Dyanne Verpaalen voor de eerste keer de snelste vrouw was. Een week later was het zeer warm, maar ondanks de haast tropische temperaturen wisten toch veel deelnemers de Spiridon locatie te vinden, en het Rondje Vijf Eiken af te ronden, ook deze keer weer met overwinningen door Stan Schipperen en Dyanne Verpaalen. 2 augustus was met  Rondje Seterse Hoeve waarschijnlijk de zwaarste avond met alweer hoge temperaturen en door de warmte rulle zandpaden in de dortse bossen. Dyanne Verpaalen word dit keer als snelste vergezeld door de uit Belgie afkomstige Mahia Sébastien. Bij de laatste zomeravondloop afgelopen donderdag werd av Spiridon vereerd met een bezoek van regionaal toptalent Jeroen van Damme, die de winst naar zich toe trok vergezeld (voor de 4e keer op rij) door Dyanne Verpaalen

Na afloop van de 4e loop was het tijd op het overal klassement op te maken.

Plaats        Mannen                    Vrouwen
1                   Mahia Sebastien         Dyanne Verpaalen
2                  Remko Martens          Bieke Schipperen
3                  Frederic Poncelet        Marionne Kat

De eerste editie van de Rabobank Zomeravondlopen werd mede kleur gegeven door een groep Belgische lopers onder aanvoering van Sébastien Mahia. Belgische lopers aan de start bij een evenement van Spiridon zijn niet zo uitzonderlijk, maar in dit geval komen zij uit de regio Brussel en zaten dus 4 weken op rij ruim 2 uur in de auto om te kunnen deelnemen.

AV Spiridon bedankt sponsor Rabobank die dit mede mogelijk maakte, en natuurlijk alle deelnemers die er zo’n mooi loopfestijn van gemaakt hebben. We kijken nu al uit naar de volgende editie in 2019.