Geslaagde 30e Global-e Spiridoncross

Afgelopen zondag 19 januari stond voor het regio 13 crosscircuit onze eigen Global-e Spiridoncross voor de 30e keer op de kalender.

De dag begon fris, maar al snel brak het zonnetje door en werd het een prachtige zonnige dag. Ondanks de regen van de afgelopen tijd lag het parcours er fantastisch bij.

Met 276 voorinschrijvingen was de cross al goed bezet, en met uiteindelijk 376 inschrijvingen was het een gezellig drukte op de Spiridon accommodatie.

De dag begon met de allerjongste atleten die allemaal hun meters aflegden op het met enkele heuvels getooide Spiridon terrein. Een groot aantal jeugdatleten uit heel regio13 was aanwezig, dus er moest fel gestreden worden voor een podiumplaats. Voor Spiridon kwam die eer toe aan Anouk Andeweg met een 3e plaats  bij de 2200 meter meisjes junioren C en een tweede plaats voor Lucas van der Linden op de 5900 meter bij de jongens Junioren A.

Om 12 uur was er voor het eerst een speciale Alpe D’HuZestafette waarbij 5 teams van 4 atleten vochten om de eer, en tegelijk geld inzamelden voor het goede doel. Het was een spannende maar vooral leuke strijd die gewonnen werd door team D-plus van Atledo op de voet gevolgd door de Green Girls van Spiridon.

’s middags was het de beurt aan de Senioren en Masters. Ook daar een sterk deelnemersveld met meer dan 100 lopers aan de start. Uiteindelijke waren er podiumplaatsen voor Spiridon voor Dyanne Verpaalen, Monique van Beurden, Dirk Evers en Bram van Hoek, en een eerste plaats voor Robert Jongh.

Dankzij het mooie weer en de hulp van de vele Spiridon vrijwilligers was het een zeer geslaagde dag. Graag zien we alle deelnemers terug op 8 April, bij de Global-e Leemputtenloop, natuurlijk ook bij AV Spiridon.