Emancipatie slaat toe bij De Tien van ’t Aogje

Namens Spiridon deden vier dames en drie heren mee aan deze 10 km wedstrijd in Princenhage. Het damesteam bestond uit seniore Dyanne Verpaalen en masters Carolien Vromans, Ingrid den Oudsten en Claudia van Bergen. De heren werden vertegenwoordigd door masters Wout Graafmans, Jan Menssen en Bas Barten.
De organisatie had gekozen om de 10 km wedstrijd op te splitsen in een wedstrijdgedeelte en een prestatieloop. Hierdoor was het aantal deelnemers in het wedstrijdgedeelte helaas karig terwijl de prestatieloop wel erg goed bezet was.
Drie van de vier dames wisten een podiumplaats te behalen terwijl de drie heren weliswaar met lege handen naar huis gingen, maar wel met een goed gevoel: de organisatie had de wedstrijd prima voor elkaar en het was gezellig.

Carolien werd met haar eindtijd van 46.04 tweede en de 47.12 van Ingrid was goed voor de 3e podiumplaats. Dyanne streed samen met Sandra Laros van Scorpio om de hoogste podiumplaats en was Sandra in Teteringen nog de betere, deze keer werd het onderonsje Rijen-Oosterhout in het voordeel van Rijen beslist. Bij het ingaan van de 3e van in totaal 4 ronden kwam Dyanne op kop te lopen en wist haar voorsprong gestaag uit te breiden. De eindtijd van 39.33 leverde naast de beker en bos bloemen ook nog een PR op. Dyanne liep pas 3 keer onder de grens van 40 minuten waarvan 2 keer in de laatste maand. Haar prestatie is nog opmerkelijker omdat ze een dag eerder een lange duurloop van 21 km had volbracht.

10km
Dyanne Verpaalen 39:33 (1e VSEN)
Wout Graafmans 40:15
Jan Menssen 41:27
Bas Barten 42:53
Caroline Vromans 46:04 (2e V35)
Ingrid den Oudsten 47:12 (3e V35)
Claudia van Bergen 59:22

Dirk Evers liep in de Dam tot Dam loop voor de 1e keer onder het uur op de 10 EM. Dirk loopt al jaren in de bedrijvenloop mee voor een goed doel (KiKa) en dit jaar zette hij zijn goede prestaties van voor de zomervakantie voort en wist in een eindtijd van 59:45 de afstand Amsterdam-Zaandam hardlopend te overbruggen.