Eerste werpwedstrijd van A.V. Spiridon in de historie

Zo succesvol dat het volgend jaar groter wordt (uitslagen-link)

Op 29 oktober organiseerde A.V. Spiridon een werpwedstrijd waar vooral regionale topwerpers nog een laatste kans probeerden te pakken om voor de wisseling van categorie (voor werpers betekent dat vaak meer gewicht) nog persoonlijke, club, of baanrecords te halen, of misschien nog een plaatsje te stijgen op de landelijke ranglijsten.

Met ruim 20 deelnemers van 6 verenigingen was de deelname prima, het weer werkte goed mee, er waren ruim voldoende juryleden en Wim van de Wijngaard van Scorpio uit Oosterhout zorgde voor het officiële gedeelte als wedstrijdleider.

De meeste atleten waren aan het eind van het seizoen niet meer optimaal, maar toch werden er wel opvallende resultaten gehaald. Anne ter Horst van Atledo verbeterde haar PR met kogelstoten tot 10m80, Jord Pluimes van Scorpio verbeterde zichzelf naar 9m78. Thijs van Dijke verbeterde het clubrecord naar 11m61. Kjell Broos van Sprint uit Breda en Helena Pluimes van Scorpio konden niet overtuigen en wilden veel meer dan vandaag wilde lukken. Beste dagprestatie was van Rein van Houwelingen van Typhoon met 14m50, gevolgd door Janneke Pluimes van Scorpio met 12m78 en Taro Swart met 11m99. Helaas waren de beste pogingen ongeldig.

Bij het discuswerpen werden maar liefst drie clubrecords verbeterd en ook nog een PR. Safira verbeterde haar eigen clubrecord naar een mooie 28m61, Koen Zandvliet van Scorpio verbeterde zijn eigen CR naar 34,21 en Liza Jonkergouw verbeterde ook haar eigen record naar 30m84. Thomas Knoop van Typhoon uit Gorinchem verbeterde zijn PR ruim naar 37m19 maar heeft de pech dat Erik de Bruin daar de clubrecords bezit. Arno van de Pas van Scorpio had niet zijn beste dag en haalde de 30m niet, Jeroen Rops van Scorpio kwam wel voorbij de 40m, maar kon zichzelf niet verbeteren. De beste dagprestatie was voor Mattijs Mols van Attila uit Tilburg met 44m31, gevolgd door Rein met 43m65 en daarna Taro met 43m15.

Bij het speerwerpen verbeterde alleen Rens van Beek zijn PR naar 28m73. Enya Hoogewoning van Typhoon kwam tot een stabiele 37m21 wat voor dit seizoen een prima resultaat is. Max liet zien dat de 38m wel een probleem is wat sinds de Nationale D-spelen niet meer gehaald is, maar mag zeker tevreden zijn met 37m99. Aran Swart miste bij alle onderdelen net zijn beste jaarprestaties maar mag met ruim 24m bij speer tevreden zijn. Thomas Knoop zette de beste dagprestatie neer met ruim 41m.

Safira den Oudsten verbeterde haar PR bij het kogelslingeren naar 36m85, terwijl ze bij trainingen al over de 39m was gekomen, helaas telt dit record niet mee omdat het kogelslingeren bij Spiridon niet gehouden mag worden vanwege de faciliteit. Thijs van Dijke, Max Kreeft, Tygo Naafs en Sophie Schenk verbeterden bij het kogelslingeren ook hun PR’s. Beste dagprestaties na Safira waren Taro en Anne met ruim 28m.

Grote dank aan Wim de wedstrijdleider, alle juryleden en het weer die samen deze leuke wedstrijd mogelijk hebben gemaakt.