Eerste, tweede en derde plaats voor Spiridon in regiocircuit

Op zaterdag 27 augustus stond de laatste wedstrijd van het Global-e wegcircuit op het programma met start en finish in Baarle Nassau. Deze wedstrijd, bekend onder de naam Bels Lijntje, loopt door Baarle-Nassau en Baarle Hertog en kent maar liefst 28 grensovergangen (al merk je daar als loper natuurlijk helemaal niets van). De weersomstandigheden waren deze keer zeker niet ideaal, warm en ook een beetje benauwd. De verzorging onderweg was prima, vele omwonenden hadden hun tuinsproeiers aangezet om de lopers enige verkoeling te verschaffen.

Bij de pupillen A deed Anouk Andeweg van Spiridon mee aan de 1200 meter wedstrijd. Zij werd glorieus winnares in haar klasse met een tijd van 4m45.

Bij de senioren liep Robert Jongh in 33.52 naar een 2e plaats bij de M35. Hij bleef daarmee
slechts 44 seconden verwijderd van overall winnaar Jop van der Steen. Een podiumplaats in het regiocircuit was voor Robert niet weggelegd, omdat hiervoor een minimale deelname van 7
evenementen vereist is. Robert-Jan Gras liet zien in dezelfde categorie tot de meest constante lopers van dit zomerseizoen te behoren. Hij finiste in 39.39, goed voor een 5e plaats in Baarle-Nassau en een 3e plaats in het wegcircuit. Robert-Jan, gefeliciteerd met dit welverdiende podium! Fred Soomers liep naar 49.37 en Claudia van Bergen bereikte de finish na 1.03.41. Keurige prestaties, zeker onder deze weersomstandigheden.

Wout Graafmans en Gerard Wouters kwamen niet in actie in Baarle-Nassau, maar mochten toch op
het podium. Zij domineerden deze zomer het wegcircuit in de categorie M55 en sleepten hiermee
respectievelijk een 1e en 2e plaats overall in de wacht.

Bij de dorpsloop in Teteringen bleef Dyanne Verpaalen op de 10 kilometer beide concurrentes in
haar categorie ruim 26 minuten voor. Overall moest ze het, met een tijd van 39.57, net afleggen
tegen Sandra Laros. Iwan Oprins werd 9e bij de M35 in een tijd van 43.32. Dirk Evers liep in
17.37 naar een 4e plaats op de 5 kilometer.