Spiridon start nieuw programma: Doe mee, BEWEEG!

“Gilze en Rijen in Beweging”


Op 23 april 2022 kun je beginnen met Start to Run en Start to Walk.

Regelmatig bewegen is goed voor je gezondheid. Het kan direct of indirect het risico op ziekten verlagen. Maar bewegen is niet alleen belangrijk voor je lichamelijke, maar ook voor je geestelijke gezondheid.

Huisartsen Paul Goderie en Jaap de Koning herkennen dat veel inwoners van de gemeente meer in beweging zouden moeten komen. Zij zijn de aanjagers van dit programma. Volgens hen bieden het uitgebalanceerde programma, de trainingsopbouw/structuur en de lage drempel om aan te sluiten bij een sportvereniging een mooie en gezonde kans voor iedereen om in beweging te komen.

De gemeente Gilze en Rijen heeft het Goede Ideeënfonds opgezet. Met het Goede Ideeënfonds wil de gemeente haar inwoners in beweging krijgen en een impuls geven om in contact te komen met elkaar. Wandelen en hardlopen zijn de meest eenvoudige manieren om te gaan bewegen. Het beweegprogramma staat open voor alle leeftijden en alle inwoners van de gemeente. Inwoners die door omstandigheden minder hebben bewogen en/of die door corona extra hard geraakt zijn  kunnen me behulp van dit programma het roer omgooien.

Met het programma “Doe mee, BEWEEG!” wil AV Spiridon de drempel om te gaan sporten verlagen. Start to Run en Start to Walk zijn uitgebalanceerde programma’s samengesteld door AV Spiridon in samenwerking met een aantal lokale bedrijven, waaronder het Hardloop Expert Centrum. Het programma is erop gericht de beginnende hardloper en/of wandelaar te begeleiden om op een veilige en gezonde manier in beweging te komen en met elkaar in beweging te blijven.

Start to Run

Met deze hardloopcursus leren de deelnemers van een professionele trainer in 12 weken op een verantwoorde manier hardlopen.
Naast de cursus op zaterdagochtend krijgen ze ook de mogelijkheid om op dinsdagavond onder begeleiding te trainen.

De cursus duurt 12 weken en in de 13de  week zijn de deelnemers klaar voor de Start to Finish loop waarbij ze met hun groep 30 minuten non-stop gaan hardlopen. Het uiteindelijke doel is 5 km te kunnen lopen, of wellicht (veel) meer!
De ultieme test is dat de deelnemers aan dit Start to Run programma gratis mogen deelnemen aan de 4 Zomeravondlopen in Rijen, die door Spiridon op 21 en 28 juli en 4 en 11 augustus georganiseerd worden.

Start to Walk

Start to Walk  is een kennismakingscursus Sportief wandelen. De cursus is bedoeld voor beginnende (sportieve) wandelaars die bij aanvang van de cursus al minstens 12 minuten aan één stuk kunnen wandelen. Alle inwoners uit de regio van alle leeftijden zijn welkom. Gebruik deze mogelijkheid om fit te worden onder professionele begeleiding.

De cursus duurt 12 weken en in de 13de  week zijn de deelnemers klaar voor de Start to Finish Walk, waarbij ze met hun groep non-stop een uur aan één stuk gaan wandelen.
Alle deelnemers aan deze Start to Walk cursus mogen van Spiridon gratis deelnemen aan de Avondvierdaagse Rijen, die van 7 tot en met 10 juni georganiseerd wordt. Dit is precies in het midden van de cursus.

Professionele Begeleiding bij Start to Walk en Start to Run

Uniek bij Spiridon is de extra ondersteuning van de hardloop- en wandel trainingen met kracht- en stabiliteitstrainingen, geheel gericht op blessurevrij sporten.

AV Spiridon gaat voor het beweegprogramma een samenwerking aan met fysiotherapeut Robert Jongh van Jongh en Van Osta, sport-podotherapeut Mathijs Restiau, fysiotherapeut/ coach Sandra Laros, sportarts Tessa Backhuijs, bedrijfsarts Frank Tofield van de Fit praktijk en (sport) diëtist Rob van der Werf uit Gilze.

Alle deelnemers kunnen vooraf gebruik maken van een gezondheidsinventarisatie (medische vragenlijst). Gedurende de cursus presenteren professionals van het Hardloop Expert Centrum belangrijke informatie over voeding, kleding, schoenen en het voorkomen van blessures. 
Uiteraard staan deze professionals in nauw contact met de hardloop- en wandeltrainers zodat alle trainingen naadloos op elkaar aansluiten.

Tijstippen

Beide cursussen, Start to Run en Start to Walk starten op zaterdag 23 april om 09.30 uur. Je bent welkom vanaf 09.15 uur zodat de trainer even kan kennis maken.

De trainingen vinden plaats bij A.V. Spiridon op zaterdagochtend van 09:30 – 11:00 uur.
Gedurende de week zijn er loop-, kracht- en stabiliteitstrainingen.

Extra Service voor jonge ouders

Bij Spiridon weten we dat het voor jonge ouders moeilijk is om tijd te vinden om te sporten en zeker samen sporten is bijna onmogelijk. Daarom is er bij Spiridon op zaterdagochtend GRATIS oppas.

Aanmelden

Fit of niet, je kunt altijd meedoen. Je traint in een groep, samen lopen is gewoon leuker. 

Dus meld je nu aan bij AV Spiridon via https://www.spiridon.nl/lidmaatschapsformulier/
Op onze website vindt je meer informatie over onze vereniging en kun je je ook opgeven. Voor eventuele vragen kun je Spiridon ook per email bereiken: info@spiridon.nl.

Weet je nog niet zeker of dit iets voor jou is?
Geen probleem. Kom gewoon naar onze eerste gratis proef/ kennismaking les op 23 april om 09.30 uur.

Meld dit wel even via https://www.spiridon.nl/lidmaatschapsformulier/. Dan weten we in ieder geval hoeveel kandidaat deelnemers er komen.

De prijs voor deelname aan een cursus is € 50,–. Voor dit geld ben je gelijk de rest van 2022 lid van onze mooie vereniging en kun je onder begeleiding blijven wandelen of hardlopen.