Spiridon start programma: Doe mee, BEWEEG!

“Gilze en Rijen in Beweging”


Op 2 maart 2024 kun je beginnen met Start to Nordic, Start to Run en Start to Walk

Regelmatig bewegen is goed voor je gezondheid. Het kan direct of indirect het risico op ziekten verlagen. Maar bewegen is niet alleen belangrijk voor je lichamelijke, maar ook voor je geestelijke gezondheid.

Met het programma “Doe mee, BEWEEG!” wil AV Spiridon de drempel om te gaan sporten verlagen. Start to Nordic, Start to Run en Start to Walk zijn uitgebalanceerde programma’s samengesteld door AV Spiridon in samenwerking met het Hardloop Expert Centrum. Het programma is erop gericht de beginnende hardloper en/of wandelaar te begeleiden om op een veilige en gezonde manier in beweging te komen en met elkaar in beweging te blijven.

Start to Nordic

Start to Nordic is een kennismakingscursus fitness wandelen. U kunt kosteloos gebruik maken van de stokken van de vereniging. Alle inwoners uit de regio van alle leeftijden zijn welkom. Gebruik deze mogelijkheid om fit te worden onder professionele begeleiding.

De cursus duurt 12 weken en in de 13de week zijn de deelnemers klaar voor de Start to Finish Nordic Walk, waarbij ze met hun groep non-stop een uur aan één stuk gaan wandelen.

Start to Run

Met deze hardloopcursus leren de deelnemers van een professionele trainer in 13 weken op een verantwoorde manier hardlopen.

De cursus duurt 13 weken en in de 13de week zijn de deelnemers klaar voor de Start to Finish loop waarbij ze met hun groep 30 minuten non-stop gaan hardlopen. Het uiteindelijke doel is 5 km te kunnen lopen, of wellicht (veel) meer!

Start to Walk

Start to Walk is een kennismakingscursus sportief wandelen. De cursus is bedoeld voor beginnende (sportieve) wandelaars die bij aanvang van de cursus al minstens 12 minuten aan één stuk kunnen wandelen. Ook hier zijn alle inwoners uit de regio van alle leeftijden zijn welkom. Gebruik deze mogelijkheid om fit te worden onder professionele begeleiding.

De cursus duurt 13 weken en in de 13de week zijn de deelnemers klaar voor de Start to Finish Walk, waarbij ze met hun groep non-stop een uur aan één stuk gaan wandelen.

Professionele Begeleiding bij Start to Nordic, Start to Run en Start to Walk

Alle deelnemers kunnen vooraf gebruik maken van een gezondheidsinventarisatie (medische vragenlijst).

Gedurende de cursus presenteren professionals van het Hardloop Expert Centrum belangrijke informatie over voeding, kleding, schoenen en het voorkomen van blessures.

Uiteraard staan deze professionals in nauw contact met de hardloop- en wandeltrainers

zodat alle trainingen naadloos op elkaar aansluiten.

Tijdstippen

Start to Nordic, Start to Run en Start to Walk starten op zaterdag 2 maart om 8.45 uur.

De trainingen vinden plaats bij A.V. Spiridon op zaterdagochtend van 09.15 – 10.45 uur.

Door de week zijn de trainingen op de volgende tijdstippen:
Start to Nordic en Start to Walk maandag 19.30-20.30 uur
Start to Run dinsdag 19.30 – 21.00 uur

Extra Service voor jonge ouders

Bij Spiridon weten we dat het voor jonge ouders moeilijk is om tijd te vinden om te sporten en zeker samen sporten is bijna onmogelijk. Daarom is er op zaterdagochtend GRATIS oppas.

Aanmelden

Fit of niet, je kunt altijd meedoen. Je traint in een groep, samen lopen is gewoon leuker. Dus meld je nu aan bij AV Spiridon via https://spiridon.nl/lidmaatschapsformulier/. Voor eventuele vragen kun je Spiridon ook per email bereiken: info@spiridon.nl.

Kosten

De prijs voor deelname aan een cursus is € 80,00. Voor dit geld ben je gelijk de rest van 2024 lid van onze mooie vereniging en kun je onder begeleiding blijven nordic’en, wandelen of hardlopen.