De Grote Estafette beleeft dit jaar zijn 5e editie!

Dit jaar vindt opnieuw de Grote Estafette plaats voor Serious Request!
Nu met een extra feestelijk tintje, de estafette wordt nu voor de 5e keer op rij georganiseerd.

Wat is het concept?
Hoe zat het ook alweer? 😉 Een groep van 20 lopers legt in ruim 24 uur tijd in estafettevorm een route van 300 km af.

We starten op zaterdag 23 december, 9:30 uur vanaf het Wilhelminaplein in Rijen. Op zondag 24 december komen we aan om 13:00 uur in Apeldoorn, om daarna gezamenlijk het ingezamelde bedrag te overhandigen bij het Glazen huis.

Facts

Rijen – Apeldoorn
10 etappes
4 teams
300 kilometer in 27,5 uur
1 teambus van Global-e

Hoe is het gestart?

In 2013 vertrok voor het eerst een groep hardlopers in estafettevorm naar het Glazen Huis – dat jaar gevestigd in Leeuwarden – om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. In 2014 (Haarlem), 2015 (Heerlen) en 2016 (Breda) werd hier een vervolg aan gegeven. De groep lopers en begeleiders werd ieder jaar groter. In 2015 sloot Global-e aan om de Grote Estafette te ondersteunen met de Global-e Bus. Hier kunnen de atleten in slapen, rusten, eten en drinken, om daarna weer fit aan een nieuwe estafette te kunnen beginnen!
De chauffeur Alfred Daanen, die ook voor Team Global-e met zijn bus klaar staat voor de wedstrijden van het regio 13 circuit, is ook van de partij.

Het ‘lustrum’-parcours
Er staat weer een mooi en uitdagend parcours op te planning. De route leidt ons langs de Efteling en Drunense Duinen, via Den Bosch en Nijmegen over de Zevenheuvelenweg, waarna we dwars door Arnhem lopen, daarna over de Hoge Veluwe, met als eindpunt de Grote Markt in Apeldoorn.
Sportiviteit, gezelligheid en het goede doel gaan hand in hand.
Rond 18:00 uur zijn we terug in Rijen, zodat iedereen Kerstavond kan vieren en kan nagenieten van dit mooie evenement.