Dames Junioren Spiridon laten zich zien bij Brabants Kampioenschap

Bij de individuele open Brabantse Kampioenschappen Meerkamp in Gemert deden afgelopen weekend twee atletes van A.V. Spiridon mee: Annabelle Emmen en Safira den Oudsten. Annabelle was topfit. Bij Safira waren er wat twijfels vanwege een rugblessure.

Annabelle begon dag 1 erg goed met een ruim persoonlijk record en clubrecord bij het hordenlopen, een nieuw clubrecord bij het hoogspringen van maar liefst 1m65, haar beste nummer. Hiermee staat ze gedeeld tweede op de landelijke ranglijst. Het kogelstoten was ook een PR met 8m88, en zoals ze zelf zegt: “die 9 meter komt ook wel”. Haar werptrainer denkt dat 10 meter en het clubrecord zeker ook nog gaan lukken. De eerste dag sloot ze af met een voor haar nieuw nummer: de 150m. Daarmee zette ze een mooi clubrecord neer.

Safira begon de eerste dag stabiel, net onder haar PR met hordenlopen in een nette 3-pas, hoogspringen en speerwerpen. Maar zeker een goede eerste dag en geen last van haar rugklachten. Ze had graag meer gewild, maar was zeker ook tevreden met haar resultaten. Op de tweede dag begon ze met verspringen. Waar ze in de eerste twee pogingen niet lekker uitkwam door een dribble, liep de derde poging perfect en zette ze haar nieuwe PR op bijna 4 meter. Bij het kogelstoten verbeterde ze ook haar PR en kwam weer wat dichter bij de magische 10 meter. Haar afsluiting was de 600m, daarmee verbeterde ze haar PR met 4 honderdste seconde, ondanks een duwpartij van een langzamere tegenstandster. Al met al een prachtige meerkamp, waarbij ze overall gedeeld 9e was en gedeeld 6e van Brabant. Drie persoonlijke records rijker en een nieuw clubrecord op de meerkamp waren de resultaten.

De tweede dag voor Annabelle begon met verspringen. Dit liep helaas niet en met 40cm onder haar PR zakte ze wat plaatsen. Het speerwerpen liep een stuk beter: met maar één training zette ze haar PR en het clubrecord tot haar verrassing naar bijna 30m. De afsluitende 600m moest uitwijzen of ze het podium bij de Brabantse Kampioenschappen zou kunnen halen. Een dik PR zou waarschijnlijk nodig zijn. Ze klokte met 1.41.37 een tijd waarmee haar PR en het clubrecord verbeterd werden. Ook staat ze hiermee op de landelijke ranglijst, net als met haar prachtige meerkamptotaal. Met 7 PR’s, 6 clubrecords en 2 ranglijstnoteringen een prachtig weekend dus! Ze eindigde 5e in het totaalklassement en werd heel goed 3e van Brabant.