D-junioren in actie op het “NK” Meerkamp te Zoetermeer

Op 22 en 23 september 2018 vonden de Klaverblad Nationale Meerkampen voor C- en D-junioren in Zoetermeer plaats. Dé meerkamp voor de C’s en D’s waarvan de winnaar zich de beste van Nederland mag noemen. Voor deze wedstrijd kun je je dan ook niet zomaar inschrijven; in iedere categorie (jongens D; meisjes D; jongens C en meisjes C) werden de beste 36 van Nederland toegelaten. Vanuit Spiridon hadden zich drie atleten gekwalificeerd: Ryan Heeren (D-1); Noëlle Schalk (D-1) en Silkie Graafmans (D-2).

Op zaterdag gingen de atleten goed van start, Noëlle en Silke liepen allebei een nieuw PR op de 60m horden (resp. 12.24s en 11.02s). Ryan behaalde een nieuw PR bij het verspringen (4.29 m).

Op zondag viel de regen met bakken uit de hemel en was het een sport de kleding zo droog mogelijk te houden. In actie komen met een zichtbaar nummer was niet meer nodig en gelukkig werden alle paraplu’s toegelaten op de baan. Ondanks dit weer werden er weer PR’s behaald: zowel Silkie als Noëlle bij het kogelstoten (resp. 8.68m en 8.44m) en speerwerpen (resp. 18.94m en 20.74m). Als afsluiting liep Noëlle met een mooie tijd op de 600m van 2.07,06 nog een PR.

Ryan wist helaas niet in de buurt van zijn PR’s te komen op de zevenkamp en na twee dagen behaalde hij een 29e plaats. Noëlle sloot haar zeskamp met een 27e plaats en Silkie met een 21e plaats af.

Gezien de omstandigheden een geslaagd weekend met mooie resultaten en in ieder geval allemaal een ervaring rijker!