D-junioren AV Spiridon op “NK” Meerkamp

Afgelopen weekend stond in het teken van de Klaverblad Nationale C/D Meerkamp in Zoetermeer. In iedere categorie gingen de 36 beste jongens en meiden van Nederland op de meerkamp de strijd met elkaar aan. Voor AV Spiridon kwamen D-junioren Senna, Noëlle en Ryan in actie. C-junior Silkie had zich ook geplaatst, maar moest zich helaas geblesseerd afmelden.

Dag 1 van de zeskamp voor meisjes D bestond uit 60 meter horden, hoogspringen en speerwerpen. Senna evenaarde bij horden heel knap als 1e jaars D haar persoonlijke record van 11.01 seconde. Noëlle overtrof zichzelf bij het hoogspringen en zette een nieuw persoonlijk record neer van 1.45 meter. De tweede dag stonden de onderdelen verspringen, kogelstoten en 600 meter op het programma. Noëlle behaalde net geen nieuw puntentotaal maar wist met 2.576 punten een nette 26e plaats te bemachtigen. Senna verbeterde haar puntentotaal met maar liefst 130 punten tot 2.465 wat haar een keurige 28e plaats opleverde.

Op dag 1 van de zevenkamp voor jongens D stonden de onderdelen sprint, verspringen en speerwerpen op het programma. Ryan kwam letterlijk en figuurlijk goed uit de startblokken met een nieuw persoonlijk record op de 80 meter sprint. Dag 2 stond in het teken van 80 meter horden, hoogspringen, kogelstoten en 1.000 meter. Hier wist Ryan zichzelf op drie onderdelen (horden, kogel en 1.000 meter) te verbeteren en zijn beste prestatie op hoog te evenaren. Dit leverde hem uiteindelijk een verbetering van zijn puntentotaal met bijna 400 punten op (3.946) en een prachtige 7e plaats in de eindstand.

Wat een geweldige afsluiting van het wedstrijdseizoen op de baan!