Bronzen medaille voor Senna Laureijssen bij Brabantse Kampioenschappen

Op zaterdag 10 september werden in Gemert de Brabantse Kampioenschappen voor pupillen georganiseerd. Vijf pupillen van Spiridon namen deel aan deze zonovergoten wedstrijd. Er diende een zeskamp afgewerkt te worden volgens het Athletics Champs concept, de nieuwe vorm van pupillenatletiek in Nederland.

Bij de B pupillen meisjes behaalde Senna Laureijssen een uitstekend resultaat door in een veld van 24 deelnemers een derde plaats te behalen in het eindklassement. Vooral het hoogspringen (1.10mtr.) en verspringen (3.30mtr.) leverden Senna veel punten op ten opzichte van haar concurrenten. Na de afsluitende duurloop was het even nagels bijten, maar de blijdschap was enorm toen bleek dat Senna haar derde plaats, die ze eigenlijk de gehele wedstrijd in haar bezit had, had behouden.

Bij de A pupillen meisjes stonden maar liefst 46 deelneemsters aan de start. Silkie Graafmans haalde een zeer sterke zesde plaats op de meerkamp en behaalde haar beste klasseringen ook op de explosieve nummers. Zowel op de 60 meter (9.68sec.) als het verspringen (3.65mtr.) behaalde Silkie een vierde plaats. Eerstejaars A pupil Noëlle Schalk zat ook mooi in het eerste deel van het klassement met haar 18e plaats en scoorde vooral sterk bij het verspringen (3.50mtr.) en het werpen met een Vortex-bal (21.00mtr.). Merel van der Kallen behaalde de 44e plaats op de meerkamp en sloot haar dag af met een sterke 1175mtr. bij het “meters maken”. Bij dit onderdeel dienen de deelnemers in 4 minuten een zo groot mogelijke afstand te overbruggen.

Bij de A pupillen jongens scoorde Kjell Kivit een 37e plaats in een sterk veld van 49 atleten. Kjell baarde opzien met zijn slingerworp van 20.00mtr., die hem een 12e plaats op dat onderdeel opleverde.