Bijzondere estafetteloop voor serious request

In het weekend van 23 en 24 december stond de jaarlijkse estafetteloop voor serious request naar het glazen huis op het programma. Voor de 5e keer, een lustrum. Dit jaar stond het glazen huis in Apeldoorn, maar rechtstreek gingen we niet. Nee, eerst 312 km afleggen. Op zaterdagochtend om 9.00 uur vertrokken we vanaf het wilhelminaplein, uitgezwaaid door onze supporters aan onze eerste etappes van ongeveer 25 / 30 km.

Team 1 begon en mocht door het mooie park van de efteling: Bosrijk. Daarna vond de wissel plaats en mocht team 2 starten aan een mooie tocht door de loonse en drunense duinen. Nog door het centrum van Den Bosch en de kerstmarkt bij de St. Jan (wat voor de volgauto de nodige stress opleverde, omdat ze de route niet konden volgen). De volgende etappes brengen ons in stukken van Brabant waar je normaal nooit komt, bv maaskantje. Om daarna via de grote rivieren, de maas en de waal in het donker aan te komen in Lent met uitzicht op Nijmegen.

Team 1 mag aan de bak met de heuvels, richting het mooie Beek-Ubbergen (de woonplaats van begeleider en Mila trainer Jan Menssen) via de zevenheuvelweg en een stukje Duitsland om vervolgens weer in Beek-Ubbergen aan te komen en hier te wisselen. Team 2 mag het stokje weer overnemen en loopt Duitsland in. De wind begint aan te trekken en dat merken ze, richting Emmerich op de dijk met de wind tegen op naar de wissel. Ondertussen kwamen we niet om van de honger, naast broodjes, kerststol etc, waren de warme pannenkoeken (hans bedankt) heerlijk en de pastasalade (joëlle bedankt) ging er ook wel in.

Het is inmiddels rond 22.00 / 22.30 uur, team 2 gaat proberen te slapen en te rusten. Team 1 gaat beginnen aan de nachtetappe (60 km), door de heuvels van het Montferland, de oude hanzestad Doesburg en de heuvels van Nationaal Park Veluwezoom (o.a. Posbank en Emma Piramide). Dat viel niet mee in het donker, met ook nog zandpaden tussendoor. Tussen 3.30 en 4.00 uur waren ze bij de wissel, bij Velp en mocht team 2 het stokje overnemen voor hun 60 km.

Team 1 kan gaan slapen / rusten en daar waren ze aan toe. Team 2 begint aan de etappe. Dwars door Arnhem, daarna 2x de rijn oversteken en richting Oosterbeek, Doorwerth, Renkum en Wageningen naar Rhenen. Omdat we langs een stuwwal lopen gaat het steeds op en af, met de Grebbeberg als zwaartepunt. In het donker over zandpaden, heuvels en als het licht is geworden langs ouwehands Dierenpark. Met een paar keer verkeerd lopen of niet meer weten waar we zijn, finishte we in Ede. We zijn er bijna.

De laatste 2 etappes voeren ons overt de veluwe, Via Ede naar Otterlo en Hoenderloo. Om vervolgens via radio kootwijk en hoog soeren richting Apeldoorn te gaan. Wat hebben we nog genoten van de laatste 2 etappes. Om 13.15 uur arriveerde team 2 bij het eindpunt AV ’34 om daar heerlijk te douchen, om te kleden en te genieten van een heerlijke kop eigen gemaakte soep, verse broodjes en lekkere verse warme meegebrachte koffie. Daarna de auto’s inpakken en op naar het centrum van Apeldoorn, naar het glazen huis om onze cheque aan te bieden. Na het aanbieden nog met een groep even wat drinken op de goede afloop.

Deze editie was zeer geslaagd, een diverse groep (met dit keer bijjna even veel vrouwen als mannelijke lopers) en gezelligheid, verbondenheid, ontspanning, we hebben veel lol gehad. Trots zijn wij op het bedrag dat wij hebben opgehaald € 2.295. Alle donateurs bedankt!