Bijna tropisch succesvol 23e Albert Heijn Rondje Rijen

Afgelopen zondag was het 23e Albert Heijn Rondje Rijen. Na een nog een restje smog bij de start van de dag brak het zonnetje door en werd het een zonovergoten loopfestijn. De temperatuur liep langzaam op naar tropische waarden, maar mede dankzij de inzet van extra drankposten, de vele vrijwilligers, EHBO vereniging Oosterhout en de verkeersregelaarsgroep Rijen liep echter ook deze keer alles op rolletjes. 

Na een gezamenlijke warming up (in de schaduw) voor de jeugd begon het programma met een 500 meter en 1000 meter loop over de Hannie Schaftlaan voor de in totaal 40 jeugdlopers uit Rijen en omgeving. Na het startschot van Wietse van Wanrooij van sponsor Albert Heijn werd het voor de Rijense lopers een succesvolle editie met in totaal 14 podiumplaatsen waarvan 5 voor Spiridon, met als hoogtepunt eerste plaatsen voor Pim Wernsen, Bjarne Goedhals en Lenthe Goedhals. 

Om 10.55 uur was het tijd voor het langere werk met een 5km en 5 minuten later de 10km loop door het Rijens Broek. De temperatuur had ondertussen de 28 graden bereikt, dus alle lopers begonnen aan een warme race. Vanwege de warmte was er op iedere 2,5km een water/spons post ingericht waar de deelnemers gretig gebruik van maakten. Ondanks de hitte wisten de meeste lopers de finish te bereiken waar ze namens Albert Heijn voorzien werden van een flesje water en fruit. 

Voor de Spiridonners was er bij de 5 kilometer een eerste plaats voor  
Dirk Evers. Bij de 10 km waren er een eerste plaats voor Mike van Hellemond, tweede plaatsen voor Bram van Hoek en Ed Boterman en een 3e plaats voor Anne Houtepen. 

Al met al ondanks de warmte een gezellige en succesvolle 23e editie van Albert Heijn Rondje Rijen.