B-junioren AV Spiridon 8e in sterke regiocompetitie

Zes jongemannen presteren prima en met veel persoonlijke records komen ze gezamenlijk tot een 32e plaats in de landelijke competitie

In het zonnige Someren was op 21 mei de competitiewedstrijd voor de B-junioren uit Brabant en Limburg. In het hele land vinden op zo’n dag de wedstrijden op hetzelfde moment en met hetzelfde tijdschema plaats. Voor een kleine vereniging als AV Spiridon is het al mooi om een ploeg te kunnen afvaardigen, helemaal mooi als ook op elk onderdeel punten gehaald kunnen worden. Bij een competitiewedstrijd strijden verenigingen tegen elkaar en scoren de atleten punten voor de ploeg bij de onderdelen. Aan het einde van de dag bleek dat de jongens 8e waren geworden in de wedstrijd, en dat was goed voor een 32e positie landelijk. Een erg goed resultaat!
 
Bij het eerste onderdeel van deze dag mocht Taro Swart gaan hoogspringen. Hij had dit onderdeel als werper op zich genomen, omdat er anders geen punten behaald zouden worden. Hij verraste zichzelf, de ploeg en de trainers door een prachtig nieuw PR te springen van 1m50. Bij het speerwerpen mocht Bodhy Wijnings de clubkleuren vertegenwoordigen. De start was met 2 ongeldige pogingen niet zo soepel, maar uiteindelijk wist hij met een beste seizoensprestatie de 50 meter te passeren en zo 2e te worden. Tegelijkertijd was Taro bezig met kogelstoten, helaas lukte het niet, met iets meer dan 11 meter werd hij 8e. Voor de 110m horden kwamen Yannick van Middelkoop en Tom Bierings aan de start. Horden is een lastig onderdeel en de mannen hadden er maar weinig op kunnen trainen. Toch wisten beiden te finishen, Yannick in ruim 23s en Tom in een PR van net onder de 20s.

Ondertussen was de middag al goed op dreef en mochten ook de laatste 2 atleten beginnen. Op de 100m verbeterde Koen Vermeulen zich met een honderdste tot 13.35 en evenaarde Derk Zijlmans zijn PR met 12.17 en eindigde daarmee 9e. Beide heren liepen ook de 200m, Koen geen PR met ruim 27, Derk met een enorme verbetering van zijn PR tot 24.39, goed voor een 7e plaats. Tussendoor had Tom een stabiele 800m gelopen, helaas boven zijn PR, mede ook door wat klachten in zijn lies. Taro wist bij het discuswerpen 6e te worden met een worp iets boven de 35m, net geen PR, wel de beste eerstejaars en 6e. In de 2e groep verbeterde Bodhy zijn PR naar een ruime 40m, en werd daarmee mooi 3e. In de afsluitende estafette (4x100m) werd de ploeg (Tom, Koen, Yannick, Derk) 12e.