Atletiek+ bestaat 5 jaar

—————- Oproep voor hulp later in het stuk lees dus door!  ———————-

Al weer 5 jaar geleden zijn we begonnen met onze atletiekgroep voor deze bijzondere doelgroep. In de allereerste trainingen met 5 atleten, nu al 22. Voor wie het niet helemaal scherp heeft, bij atletiek+ trainen we met atleten die in reguliere groepen het sporten niet vol kunnen houden. Oorzaken liggen in vormen van autisme, ad(h)d, of andere “gedragsingewikkeldheden”. Ze zijn wel minimaal normaal begaafd (vaak ook zeer hoog) en daarom passen ze niet in bestaande G-groepen. Omdat wij het belangrijk vinden dat er ook voor deze atleten een mogelijkheid is om wekelijks te sporten, staan wij daar al 5 jaar op vrijdagavond, met veel plezier in weer en wind. En dan de ouders, die hebben al 5 jaar heerlijk contact onder het genot van een bakkie in de kantine, zoveel dat ze vaak bij een wat langere activiteit bijvoorbeeld samen uit eten gaan.

Die 5 jaar, dat moet en zal gevierd worden. Omdat we op 13 oktober al gebruik mogen maken van een prachtig aanbod van de Efteling (een hele avond geheel verzorgd het park in), plannen we dat in het voorjaar. De plannen worden langzamerhand concreter, het zal spectaculair worden.

We zijn erg blij dat Spiridon er voor open heeft gestaan om 2 uur op vrijdagavond prikkelvrij te maken. Prikkels (alles wat via de zintuigen binnen komt) zorgen bij onze atleten voor stress en daardoor komen ze niet aan lekker bewegen toe. In een omgeving waar behalve treinen (waar ze aan gewend raken) weinig onvoorspelbaars gebeurt, komt de training meestal goed tot haar recht. Dat voorkomt niet dat we regelmatig creatief moeten zijn door prikkels van school, happenings als Sinterklaas en zo veel meer. Dat maakt elke training weer een ervaring op zich!

Met ondersteuning vanuit Praktijk Tatoran zorgen we voor deskundigheid, Spiridonners zorgen voor de technische atletiekinhoud. Met behulp van stagiaires vanuit het ROC hebben we de jaren volgehouden met voldoende trainers. Op dit moment is het krap geworden, we hebben geen stagiaire, en de groep is aan het groeien. We zijn op zoek naar mensen die naast een atletiekachtergrond graag met onze doelgroep aan de slag willen, maar ook naar mensen die hun kennis van de doelgroep willen inzetten bij onze atletiekgroep. Zijn er binnen zo’n grote vereniging als Spiridon geen mensen die hier interesse in hebben? Wij hopen van wel, zodat we nog vele jaren door kunnen gaan!

Graag aanmelden bij Paul Swart via mail (paul@tatoran.nl) of telefoon (06-21582249).