Albert Heijn Rondje Rijen Covid19 editie succesvol

Afgelopen zondag was het 21e Albert Heijn Rondje Rijen. In deze tijd een hardloopwedstrijd organiseren vraagt veel extra maatregelen. Om aan alle Covid19 voorwaarden te voldoen was onder andere de wedstrijd verplaatst naar de zondag, kon er alleen voor-ingeschreven worden, en was het hele start/finish terrein zo ingericht dat iedereen afstand kon houden. Mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en de verkeersregelaarsgroep Rijen liep echter ook deze keer alles op rolletjes.

Bij de jeugd waren de verschillen nog het kleinst. Daar mochten de atleten nog gezamenlijk starten, waarna ze hun 500 en 1000 meter aflegden. Bij de allerkleinsten waren er 3e plaatsen voor Spiridonners Pim Wernsen en Chloé Vos. Bij de 1000 meter waren er eerste plaatsen voor Gijs Winnubst en Jelle Kreeft, een 2e plaats voor Lenthe Goethals en een 3e plaats voor Bjarne Goethals.

Bij de 5 en 10 kilometer was er een afwijkende start procedure waarbij steeds 2 lopers tegelijk startten, en iedere 5 seconde de volgende 2, totdat na ruim 3 minuten iedereen gestart was. Dit om te voorkomen dat de lopers te dicht bij elkaar kwamen.

Op de 5 km werd de start verzorgd door wethouder David Vermorken, en werd deelgenomen door burgemeester Derk Alssema, die de afstand aflegde in de mooie tijd van 21 minuut 45.

Voor de Spiridonners was er bij de 5 kilometer een 2e plaats voor Dirk Evers. Bij de 10 km waren er eerste plaatsen voor Robert Jongh, Gerard Wouters en Dyanne Verpaalen en was er een 3e plaats voor Jeroen Verhees.

Dit jaar i.v.m. de Covid19 richtlijnen geen prijsuitreiking, maar mede dankzij sponsor Albert Heijn was er voor alle jeugdlopers een medaille en was er voor alle deelnemers een verfrissing aan de finish.

Al met al een spannende en succesvolle Covid19 editie van Albert Heijn Rondje Rijen.