3e plaats voor Rob Honcoop tijdens De Vijf van Bavel

In Bavel werd voor de 2e keer de 5km van Bavel georganiseerd tijdens de kermis aldaar. Voor 3 MiLa’s en hun trainer reden om zaterdagavond naar Bavel te rijden. Het werd een wedstrijd van up’s en downs.

Voor de up’s zorgde Indy Nebbeling door maar liefst een halve minuut sneller te lopen dan in de Tilburg Ten Miles en Rob Honcoop. Rob bemachtigde na een sterke race de 3e plaats in het totaalveld, met een tijd van net iets meer dan 16 minuten en misschien een nieuw PR. De down was helaas voor Jeroen Verhees. Jeroen moest in zijn 1e 5 km wedstrijd na 3 km opgeven met een hamstringblessure. Erg jammer want een snelle tijd was mogelijk geweest; Jeroen heeft al 36.39 staan op de 10 km. Trainer Jan Menssen was tevreden met een tijd van net onder de 20 minuten.

Naast de Mila’s stonden Caroline Vromans, Gerard Wouters, Wout Graafmans en Aart de With aan de start. Wout, net hersteld van een blessure en hard aan het trainen voor de NK Duatlon wist beslag te leggen op de 3e plaats bij de M55 met een tijd van 19.08. Gerard stond na afloop een trede hoger bij de M60, maar moest wel een 15 tal seconden op Wout prijsgeven. Caroline behaalde een 4e plaats bij de dames veteranen. Aart de With verving zijn vrouw Marlou in één van de teams van de gemeente Breda. Helaas zijn nog niet alle uitslagen op het moment van schrijven bekend; ook de overigens perfecte organisatie zal wel aan het kermis vieren gegaan zijn.

Rob Honcoop 16:26 (3e MSEN)
Wout Graafmans 19:08 (3e M55)
Jan Menssen 19:55
Aart de With 21:38
Caroline Vromans 22:12
Indy Nebbeling 25:41
Gerard Wouters n.n.b.

Iwan Oprins greep zondag de 288e TRR Bosloop in Tilburg aan om warm te draaien voor zijn traditionele jaarlijkse piekmoment half november: de Zevenheuvelenloop. Iwan legde de 6 rondjes van 2,5km in het Reeshofbos af in een tijd van 1:10:41. Ondanks de warmte en gevaarlijk loslopende huisdieren mag hij dit als een prima test beschouwen.