Annabelle Emmen en Liza Jonkergouw verdienstelijk in actie op het NK

annabelleEnLizaOok vandaag kleurde het Omnisport Centrum in Apeldoorn Spiridon groen.

Bij de meisjes junioren B deed Annabelle Emmen mee aan het hoogspringen. Annabelle is nog C juniore, maar had zich voornamelijk ingeschreven voor deze wedstrijd om meer ervaring op te doen op het hoogste niveau. In deze wedstrijd bleef Annabelle twee centimeter onder haar persoonlijk record en werd ze met een hoogte van 1.58mtr. gedeeld elfde van Nederland.

Bij de meisjes A junioren stond Liza Jonkergouw aan de start bij het kogelstoten. Liza aast al een tijdje op de 10 meter en hoopte stiekem op een finaleplek. In Apeldoorn kwam Liza met 9.99mtr. in haar tweede poging wel erg dichtbij en kwam ze net één plekje tekort voor een finaleplek en drie extra pogingen. Haar afstand betekende echter wel een nieuw clubrecord en de negende plaats bij het NK.

Overigens zal Joris van Gool, die zich gisteren liet kronen tot Nederlands kampioen junioren A op de 60 meter, zich komend weekend meten met de grote mannen van de Nederlandse atletiek op het NK Senioren. Zijn winnende tijd van gisteren, 6.85 seconden, is naast de twee snelste tijd ooit door een Nederlandse A-junior gelopen, tevens de achtste tijd van dit jaar op de Europese ranglijst. Op het NK senioren zou zomaar een confrontatie met bijvoorbeeld Churandy Martina op het programma kunnen staan. In deze vorm zou zelfs een finaleplaats voor Joris tot de mogelijkheden behoren.