Egmond Halve Marathon

Het eerste weekend van januari staat het dorp Egmond aan Zee helemaal in het teken van de Egmond Halve marathon en de strandrace Egmond Pier Egmond. Een record aantal deelnemers (bijna 18.000) schreef zich dit jaar in voor deze klassieker (45e editie). Omdat deze wedstrijd midden in de winter wordt gehouden is het altijd afwachten onder welke weersomstandigheden er gelopen moet worden.

Dit jaar waren de omstandigheden ideaal. Het was droog, ongeveer 7 graden en er was bijna geen wind (die op het strand mee was). Het bijzondere aan Egmond Halve Marathon is ook de man-vrouw wedstrijd. De vrouwen starten namelijk 9.17 minuten eerder dan de mannen. Het is een wedstrijd op zich wie er dan weer als eerste bij de finish op de boulevard van Egmond is.

Veel deelnemers gaan naar Egmond vanwege het mooie, afwisselende parcours. Na de start op de Boulevard van Egmond gaat het parcours eerst 7 km over het strand. Een lang lint van lopers over het strand is een prachtig gezicht. Het strand was hard en goed beloopbaar. Daarna loopt de route een stuk over onverharde paden door de duinen, waar ook een aantal heuvels getrotseerd moeten worden. Via camping Bakkum gaat de route dan over verharde klinkerwegen terug naar Egmond. In de laatste 2 km zit nog één flinke klim op de Bloedweg. Maar dan is al vrij snel de vuurtoren van Egmond weer in zicht en finish je op de boulevard onder grote publieke belangstelling.

De meeste Spiridon-leden die deelnamen hadden er een weekend van gemaakt. Iedereen haalde de finish.
De netto tijden die werden gelopen:

Halve marathon (21,1 kilometer):

Dyanne Verpaalen 1:30:39
Michel Broeders 1:32:13
Iwan Oprins 1:36:25
Sander Leenaars 1:44:51
Ad Vermetten 1:48:56
Dolf Willemen 1:51:38