Midwintermarathon Apeldoorn & Spiridontoppers bij laatste cross

Midwintermarathon Apeldoorn
Dyanne Verpaalen liep in Apeldoorn bij de midwintermarathon. Hier liep zij de 8 km in een tijd van 32.36 en eindigde op de 17e plaats. Volgende week vertrekt Dyanne op trainingsstage naar het warme Mallorca. Heel veel trainingsplezier Dyanne!

AtledoCross
Zondag 4 februari werd de laatste cross van het regio 13 crosscircuit gelopen. Deze cross wordt georganiseerd door Atledo in de duiventoren. Een leuke en zware cross, ook voor de toeschouwers. Meerdere rondes worden er gelopen, dwars door de “woeste zee” (zand), door modder en nog een paar kleine en een grote heuvel. Een echte cross.

Jeugd
Voor spiridon waren eerst onze jeugdatleten aan de beurt. Het was nog koud, de thermometer gaf nog nul aan.
Met veel jeugdleden stonden we aan de start met de trainers, die de atleten goed coachen naar de finish.
Ze hebben allemaal goed gelopen, maar Anouk Andeweg heeft het heel goed gedaan. Zij liep naar een 2e plaats en dit betekent dat ze in het eindklassement op de 3e plaats eindigt. Goed gedaan Anouk!
Bij de meisjes junioren D staan bij de prijsuitreiking regio 13 op 16 februari Silkie Graafmans en Anouk Andeweg op het podium staan. Proficiat meiden!
Bij de meisjes junioren B heeft Laura Hanning weer goed gelopen en ook zij staat op 16 februari op het podium. Goed gedaan Laura.

Woeste estafette
Na de wedstrijd was er nog genoeg energie over om met elkaar de woeste estafette te lopen, ja, ja, ook door de zandbak. Een aantal jeugdatleten liepen samen onder de naam Spiridonkanjers: Loek, Dario, Wilbert en Jelle en behaalde de 5e plaats in de tijd van 8.04. Daarnaast liepen een aantal ouders samen met trainers onder de naam OMNNV (Oud Maar Nog Niet Versleten): Rob Heeren, Rinie Kreeft, Sandra Andeweg en Jolanda Kreeft. En dat ze nog niet oud en versleten zijn dat hebben ze wel bewezen. Ze eindigde achter de spiridonkanjers op de 6e plek in een mooie tijd van 8.18. Knap gedaan OMNNV!

Masters
Hierna was het de beurt aan de masters.
Eerst de korte cross waar Indy Nebbeling aan mee deed. Zij behaalde een mooie 2e plaats.
Daarna de wedstrijdlopers en de trimmers.
De vrouwen mochten beginnen en troffen het, de lucht werd donker en het begon te hagelen, brrrr, wat was het koud.
Bij de vrouwen V45 was het een spannende wedstrijd. Marionne  Kat en Monique van Beurden waren aan het elkaar gewaagd. Bij de 2e ronde leek het erop dat Monique, Marionne in zou halen. Maar Marionne zette in de 3e en laatste ronde de turbo aan en liep op Monique uit en zo werden ze respectievelijk 2e en 3e. Heel goed gedaan Monique!
Bij de vrouwen senioren liepen Shinouk en Veronique hun eigen wedstrijd op hun eigen tempo. Zij hebben lekker gelopen.
Bij de trimmers deden Dionne Kat en Ingrid den Oudsten mee. Na een lange blessure periode mocht Dionne eindelijk weer mee doen. Maar wel rustig aan, dus bij de trimmers. Dionne heeft geluisterd en rustig aan gedaan. Ze heeft heerlijk gelopen en genoten van deze cross. Wat een heerlijk gevoel geeft dat om na een lange blessuretijd weer te mogen lopen.

Daarna stonden de mannen aan de start.
Hier werd een spannende wedstrijd gelopen bij verschillende leeftijdscategorieën.
Met langs de kant veel supporters om de lopers aan te moedigen.
Bij de mannen 65 liep Gerard Wouters mee, en liep ontspannen naar de 1e plaats.
Bij de mannen 55 liep Hans van Wegen voorop en liep zo ontspannen naar de 1e plaats. Daarna was het een race tussen de spiridon mannen. Wout Graafmans liep en moest een goede wedstrijd lopen om in het eindklassement op een 3e plaats te eindigen. Cees van Gageldonk heeft een hele sterke wedstrijd gelopen. Met haas Jan Menssen eindigde hij voor Wout Graafmans en stond op de 3e plaats op het podium. Sterk gelopen Cees!
En niet te vergeten onze Jan Vermeer die zijn eigen wedstrijd en tempo liep en een goede wedstrijd heeft gelopen.|
Bij de mannen 45 liep Bas Barten mee.
De mannen 35 waren ook vertegenwoordigd, Robert-Jan Gras liep een uitstekende ontspannen wedstrijd. Met een grote glimlach liep hij over de finish als 1e wedstrijdloper en dus de 1e podiumplaats. Paul Theeuwes liep ook goed en behaalde de 4e plaats, net geen podium
En dan de mannen senioren. Hier liepen Dirk Evers, Michel Broeders en Sjoerd Diepstraten mee. Tjonge wat was het een spannende wedstrijd voor Dirk Evers en wat heeft hij goed gelopen. Met behulp van en de aanmoedigingen van de supporters heet hij zich naar een 3e podiumplaats gelopen. Gefeliciteerd Dirk, heel goed gedaan. Je mag trots op jezelf zijn (en spiridon is trots op jou)!!
Met een mooie 4e plaats in het senioren klassement, knap hoor!