Spiridonlopers crossen in Baarle-Nassau

Het regionale crosscircus streek dit weekend neer in Baarle-Nassau waar de Enclavecross op het programma stond. ’s Ochtends mochten de pupillen en de junioren aan de bak. In de middag was het de beurt aan de senioren en de masters.

Enclavecross Baarle-Nassau

De jeugdwedstrijd bij de Enclavecross is traditioneel sterk bezet. In dit kwalitatieve veld lieten verschillende jonge Spirdonners zich zien door op of in de buurt van het podium te lopen in hun leeftijdscategorie. Meest in het oog springend in die zin waren Loek Graafmans met een 1e plaats bij de jongens pupillen B en Safira den Oudsten met een 2e plaats bij de meisjes junioren C. De uitslagen van al onze jeugdige atleten zijn hieronder te vinden.

Bij de volwassenen was de Spiridon opkomst niet ernorm, maar onder degene die wel afreisden vielen diverse ereplaatsen te vieren. Marionne Kat begint langzaam te wennen aan het feit dat zij meedoet om de prijzen. Ze komt elke week een paar tellen dichter bij de kop van de wedstrijd. Deze week was haar prestatie goed voor zilver bij de V45. Dyanne Verpaalen versloeg met een fraaie versnelling in de laatste ronde twee directe concurrentes en werd daardoor derde bij de vrouwen senioren. Hans van Wegen deelde onderweg speldenprikjes uit, maar slaagde er niet in een directe concurrent te lossen. Een derde plaats bij de M55 was zijn deel. Gerard Wouters is wel gewend om voorin mee te strijden, maar deed dat – na onlangs zijn 65e verjaardag te hebben gevierd – voor het eerst in de categorie M65. De twee plaats kwam hem toe na een sterke wedstrijd.